10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 133 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 133 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 133 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinden hareketle verilen soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Metindeki temel görüşü belirleyiniz.
Cevap: Metindeki temel görüş, insanların yemek, sevilme, ilgi görme ve kim olduklarını ve neden yaşadıklarını bilme gibi ihtiyaçları olduğudur.

2. Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?
Cevap
: Metinde ele alınan konu, insanların en temel kaygıları üzerine olup, bu kaygıların yalnızca fiziksel ihtiyaçlar değil, aynı zamanda daha derin ihtiyaçlar olabileceğini vurgulamaktadır. Görüş olarak, insanların yalnızca fiziksel ihtiyaçlarını gidermeleri yeterli olmayacağını ve daha derin ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışmaları gerektiğini düşünebiliriz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyup verilen soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Metindeki temel görüşü belirleyiniz.
Cevap
: Metindeki temel görüş, olimpiyatların 19. yüzyılın sonlarından itibaren dünyanın en büyük spor olayı olarak ortaya çıkması ve 1980 sonrası dönemde de kentler arasında rekabetin bir aracı olarak kullanılmasının, kentler için hem tehditler hem de fırsatlar yaratabileceğidir.

2. Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?
Cevap
: Metinde ele alınan konu, olimpiyatların kentler açısından tehditleri ve fırsatları olarak değerlendirilmektedir. Ancak, bu konuyla ilgili olarak farklı açılardan da bakılabilir. Örneğin, olimpiyatların sporcu ve izleyici açısından yararları ve olumsuz etkileri incelenebilir. Ayrıca, olimpiyatların kültürel, sosyal ve turizm açısından yaratabileceği etkiler de araştırılabilir. Görüş olarak, olimpiyatların kentler açısından hem tehditleri hem de fırsatları olabilir ancak bu etkilerin olumlu veya olumsuz olması, olimpiyatların nasıl yönetileceğine ve kentlerin bu süreçlerde nasıl yönlendirileceğine göre değişebilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.