10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 139 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 139 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 139 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sorular

1. Metinlerde geçen fikirler nelerdir?
Cevap
: Metinlerde geçen fikirler şunlardır: İnsanların kendilerine sormadıkları “Ben kimim?” ve “Niçin buradayım?” gibi sorulara cevaplar bulmaları gerektiği, insanların hedeflerine ulaşmak için niye koşturduklarını bilmeleri gerektiği, insanların kendi yeteneklerini, hobilerini ve başarılı oldukları alanları bilmeleri gerektiği, insanların kendi kimliklerini bilmeleri gerektiği, insanların nereye gideceklerini bilmeden daha önemli olarak kendi kimliklerini bilmeleri gerektiği.

2. Metinlerde geçen fikirler nasıl savunulmuştur?
Cevap: Metinlerde geçen fikirler, John Lennon’un sözleriyle, Lewis Carrol’ın hikayesiyle ve Ahmet Şerif İzgören’in şiiriyle savunulmuştur.

3. Metinlerde felsefenin varlık, bilgi ve değer alanlarına ait hangi konular bulunmaktadır?
Cevap
: Metinlerde geçen fikirler, insanların hayatlarının anlamını aramaları, kendi kimliklerini ve hedeflerini bulmaları ve bu hedeflerine ulaşmak için kendi yeteneklerini ve hobilerini kullanmaları gerektiğini vurgulamaktadır.

Uygulayalım

Aşağıda verilen metni okuyup metinden hareketle soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Metinde geçen fikirler nelerdir?
Cevap
: Metinde geçen fikirler şunlardır: Küçük köylerde yaşayan kırsal kesim insanlarının okumak ve daha başka kültür etkinliklerinden yararlanma olanaklarının az olduğu, bu insanların işleri çabuk bitirip düşünme zamanı bulabildiği, bu insanların düşünmeleri için göğe, suya, karşısındakinin yüzüne baktığı ve sesleri dinlediği, bu insanların hava koşullarını tahmin edebildiği, bu insanların bir insanın sözlerinde yüz çizgilerinin değiştiğini görerek gerçek amacını anlayabildiği, bu insanların geçmişte duydukları ve gördükleri ile yeni karşılaştığı olaylar arasında bağlantılar kurarak kendine özgü bir bilgi dünyası edinebildiği.

2. Metinde felsefenin varlık, bilgi ve değer alanları ile ilgili hangi konulara değinilmiştir?
Cevap
: Metinde felsefenin varlık alanı ile ilgili olarak insanların yaşamın anlamı ve ölümü konularına değinilmiştir. Felsefenin bilgi alanı ile ilgili olarak ise insanların geçmişte duydukları ile yeni karşılaştığı olaylar arasında bağlantılar kurarak bilgi edinme yöntemine değinilmiştir. Felsefenin değer alanı ile ilgili olarak ise insanların doğruyu yanlışı, iyi ile kötüyü değerlendirme yöntemine değinilmiştir.

1
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.