10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 19 Uygulayalım Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 19 Uygulayalım Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 19 Uygulayalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyarak verilen soruları cevaplayınız.

Sorular
1. Felsefi düşüncenin yaygınlaşmasında sözlü anlatım mı yoksa yazılı anlatım mı daha etkilidir? Kısaca açıklayınız.

Felsefi düşüncenin yaygınlaşmasında her iki yöntemde etkilidir. Ancak biz şu an yüzyıllar önce yaşamış filozofların düşünceleri okuyor ve bundan etkileniyorsak 50 yıl önce yaşamış filozoflarına ve dünyaya bakışlarını şu an öğrenebiliyorsak bunda yazılı anlatımın daha etkili olduğunu kolayca anlayabiliriz. Çünkü bunlar yazılı olmasaydı sadece sözlü olsalardı bize hatta gelecek nesillere ulaşamayabilirdi.

2. Antik Yunan'da Atina'nın felsefe merkezi olmasının sebeplerini açıklayınız.

Antik Yunan' ın refah seviyesinin gelişmiş olmasından dolayı insanlar çalışma zamanlarından geriye boş zamanları kalıyordu. Bu boş zamanlarda düşünme fırsatları oldukça yüksekti.

Ayrıca Eski Yunan' ın bulunduğu coğrafik konum nedeni ile farklı kültürlerden insanların bir arada olma şansları yüksekti. Özellikle liman ticaretinin gelişmiş olmasından dolayı ülkeye farklı kültürlerden çok kişi gelip gidiyordu.

Dönemin diğer gelişmiş ülkesi Mısır' da ihtiyaçlardan doğan bir pratik bilim anlayışı vardı matematik, geometri ve astronomi bu yüzden Mısır' da gelişmişti fakat Yunanlar' da saf merak felsefeyi geliştirmiştir.

412
215
41
54
61
46
820
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.