10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 24 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 24 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 24 Uygulayalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki sorular ile felsefe alanlarını eşleştiriniz.

1. Evrenin ana maddesi nedir? --> Varlık Felsefesi
2. Doğru bilgi var mıdır? --> Bilgi Felsefesi
3. Özgürlük nedir? --> Ahlak Felsefesi
4. Güzel nedir? --> Sanat Felsefesi
Bilim Felsefesi

Sorular
1. Felsefe sorularının temel özelliği nedir?
Bilimin soruları olgulara, olgular arasındaki ilişkilerin düzenliliklerine ilişkindir. Sanatın soruları duyusal alana ve beğenilere ilişkindir. Bir sanat eserinin güzel olup olmadığı, estetik değeri gibi. Dinin soruları ise metafizik bir alana aittir. Fakat felsefe, varlığı bütünüyle sorgular.

2. Felsefe sorularının günlük sorulardan farkı nedir?

İnsanlar yaşamları boyunca pek duruma yanıt bulmak amacıyla sorular sorarlar. Bu soruların temelinde varlığımızı sürdürme ve yaşamımızı düzenleme ihtiyacı yatmaktadır. Yaşamımızda bir de pratikte olan eksik yerleri giderme amacı taşımayan bazı sorular vardır. Bu sorular gündelik hayatın kaygılarından tamamen uzaktır.

Felsefi sorularda tam olarak bir ihtiyaca cevap vermeyen sorular arasındadır. Bu soruları bilimsel ve gündelik sorulardan ayıran en önemli fark; kişi bu soruları kendi kendine sorar. Kalabalık toplulukta sorulsa bile bu soruları kişi ilk olarak kendine sorar daha sonra oradaki bireylere yöneltir.

Felsefik sorularda soran kişi aldığı cevapların hiçbiriyle asla yetinmez. Daha çok soru sorarak, daha farklı yanıtlar almayı arzular çünkü bu tarz soruların tek bir tane yanıtı yoktur. Üzerinde konuşuldukça farklı farklı doğrular ve sorular ortaya çıkar. Felsefik sorularda kişiler başkalarının cevaplarıyla da tatmin olmaz. Felsefeye göre herkes kendi yolunu kendi ayaklarıyla yürümelidir.

750
742
178
185
114
111
859
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum