10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 60 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 60 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 60 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyup soruları cevaplayınız.

Sorular
1. Bilim insanı ile filozofun varlığı ele alışları arasındaki farklılıklar nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.

Bilim insanı bir konu hakkında deneyler ve gözler üzerinden hipotezler kurar.

Bunun sonucunda kendi tablosuna göre değişen sonuçlar, yargılar bulabilir ve hepsinin sonucunda arayışına çözüm bulma çabasına girer ancak bu çaba işin olası yöntemler, kanıtlanmış yöntemlerden faydalanır yani kanıtlanan yargılar, deney ve gözlemden faydalanır.

Filozoflar ise bir konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmak veya olmaksızın konu hakkında denemeler yapar, ancak bu denemeler büyü / sihir gibi temellere dayanır filozoflar simya ile ilgilenirken bilim insanları kimya ile ilgilenir.

Simyanın bir bilim dalı olmadığını biliyoruz, kimya ise bir bilim dalıdır. Bu durumda simya deney ve gözlem içermediği için bir bilim dalı sayılmaz

2. Bilimde varlık hakkında bilgiye ulaşmak için hangi yöntemden yararlanılır?
Bilimde varlık hakkında bilgiye ulaşmak için deneye dayalı bilimsel yöntemden yararlanılır.

3. Felsefenin varlığı bütün olarak ele alması ne demektir?
Felsefe varlığı bütün olarak ele alır. Varlıkla ilgili olabilecek her tür konu ve soruyu kendine problem yapar ve varlık felsefesi adı altında varlığın ne olduğunu, anlamını, doğasını, yapısını, ilkelerini, türlerini inceler. Ontoloji varlıkla ilgili sorular soran, varlığı araştıran bir felsefi disiplindir.

4. Görsellerden hangisi bilimin konusu içindedir? Neden?
1. görsel bilimin konusu içindedir çünkü gerçek varlıktır. Gerçekler bilimin konusu olabilir hayali unsurlar bilimin konusu içinde olamaz.

331
495
355
321
318
282
476
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.