10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 61 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 61 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 61 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni ve filozofların sözlerini okuyup soruları cevaplayınız.

Sorular

1. İlk Çağ’da felsefenin konusu neden “varlık” olmuştur?
Cevap
: İlk Çağ’da felsefenin konusu, “varlık” olmuştur çünkü Yunan filozofları, her şeyin bir zamanlar yoktan var olması gerektiğine inanmıyorlardı. Onlar, varlığın hep var olmuş olduğundan hiç şüphe etmiyorlardı. Dolayısıyla, varlığın yoktan nasıl var olduğu, onlar için bir sorun değildi. Bunun yerine, suyun yaşayan bir balığa, toprağın rengarenk bir çiçeğe, bir zigotun bir bebeğe, bir bebeğin bir yetişkine ve maddenin başka bir maddeye nasıl dönüştüğünü merak ediyorlardı.

2. Varlık ve var olan tanımlanabilir mi? Varlık ve var olan aynı şey midir?
Cevap: Varlık, felsefenin temel kavramlarından birisidir. Var olan ya da var olduğu söylenen şey, varlık kavramının içeriğini oluşturur. İlk olarak Elea okulu’nun öncüsü Parmanides tarafından kullanıldığı sanılmaktadır. Farklı felsefe okullarında ya da akımlarında farklı anlam katmanların ele alınmakta ve tanımlanmaktadır. Öznel ve nesnel varlık tanımları söz konusudur ve bu varlık kavramı özellikle varlık teorisinde (ontoloji de) temel bir rol oynar.

28
463
16
274
77
33
580
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.