10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 64 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 64 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 64 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyup metinden hareketle soruları cevaplayınız

Sorular
1. Evrenin yaratılış amacı ile saatin yapılış amacı arasında nasıl bir benzerlik kurulmuştur?
İkisi de insanlık içindir. Evrenin yaratılış amacı ile saatin yapılış amacı arasında benzerlik, her ikisinin de bir amaç güdülmesiyle kurulmuştur. Evrenin yaratılış amacı, insanlar tarafından farklı şekillerde yorumlanmıştır ve birçok insan tarafından bir amaç güdüldüğüne inanılmıştır. Saatin yapılış amacı ise, zamanı ölçmek ve takip etmektir. Bu nedenle, her ikisi de bir amaç güdülerek yaratılmıştır.

2. Doğadaki her şey kendiliğinden var olabilir mi? Tartışınız.
Olamaz. çünkü evrenin bile bir yaratıcısı olduğu gibi doğadaki her şeyin de bir yaratıcısı vardır. hiç bir varlık, kendini yaratamaz. Öncelikle, doğada “kendiliğinden var olan” şeyler olabilir, ancak bunların nedenleri ve sebepleri vardır. Örneğin, bir ağaç kendiliğinden ortaya çıkabilir, ancak bunun için bir tohumun toprağa düşmesi, su ve güneş ışığı gibi koşulların olması gerekir. Benzer şekilde, bir dağın oluşumu da kendiliğinden gerçekleşmez; bu süreçte yer kabuğu hareketleri, volkanik aktivite ve diğer faktörler etkili olur. Bu noktadan hareketle, doğada her şeyin kendiliğinden var olmadığı sonucuna varabiliriz. Bir şeyin ortaya çıkması için ön koşulların ve sebeplerin olması gerekir. Bununla birlikte, evrenin kendisinin nasıl ortaya çıktığı konusunda farklı görüşler vardır. Bazı insanlar evrenin kendiliğinden ortaya çıktığını düşünürken, diğerleri evrenin bir yaratıcı tarafından yaratıldığını savunurlar. Bu konuda kesin bir yargıya varmak için daha fazla bilgiye ihtiyacımız olur.

641
322
241
131
56
32
1004
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.