10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 67 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 67 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 67 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Verilen örnekten hareketle siz de seçeceğiniz hikaye, roman, kısa film ya da belgesellerde işlenen bir konuyu varlık felsefesi açısından değerlendiriniz. Bu değerlendirmenizi sınıfta paylaşınız.

Sorular
1. Hikâyenin konusu nedir?
Ömer Seyfettin'e ait Perili Köşk'ün konusu; uyanık bir ev sahibinin kirasını aldığı halde, kiracılarını evden uzaklaştırmak için peri kılığına girip çevirdiği oyunlar anlatır. Hikâyenin konusu, bir köşkte yaşayan bir aile tarafından hissedilen perili varlık ve bu perinin gerçekliğinin araştırılmasıdır.

2. Hikâyede varlık felsefesiyle ilgili hangi kavramlar geçmektedir?

İdeal (Düşünsel) Varlıklar: Peri, evliya
Gerçek (Reel) varlıklar: Köşk, çamlık, duvar vb.
Hikâyede, düşüncede var olan, gerçek dünyada var olan ve ideal varlık gibi kavramlar geçmektedir.

3. Hikâyede geçen varlık problemi ontolojinin hangi alanını ilgilendirmektedir?
Varlığın olup olmadığı üzerinde durulmuş. Gerçek varlık ve ideal varlıktan bahsedilmiş. Hikâyede geçen varlık problemi, ontolojinin “varlığın doğası” ve “varlığın koşulları” gibi alanlarını ilgilendirmektedir.

82
618
45
95
68
51
1054
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.