10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 72 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 72 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 72 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Karikatürü ve Protagoras’ın (MÖ 480-410) sözlerini inceleyerek soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Bilgi edinmede hangi araçlardan yararlanıyorsunuz?
Cevap
: Ben genellikle bilgi edinmek için duyu organlarımı kullanırım. Örneğin, gözlerimle görüntüleri, kulaklarımı ile sesleri algılarım ve dokunuşlarım ile dokunma duyusunu kullanırım. Ayrıca, okuyarak, araştırarak ve insanlarla sohbet ederek de bilgi edinebilirim.

2. Doğru bilgi sizce neden kişilere göre değişmektedir?
Cevap
: Filozofa göre, doğru bilgi kişilere göre değişmektedir çünkü her insanın duyu organları ve duyu düzenleri farklıdır. Örneğin, biri için rüzgâr soğuk gelebilirken, diğeri için sıcak gelebilir. Bu nedenle, her insanın dünyayı algılaması farklı olacaktır ve bu da doğru bilgiyi etkileyecektir.

3. Filozofa göre insan neden doğru bilgiye ulaşamaz?
Cevap
: Filozofa göre, insan doğru bilgiye ulaşamaz çünkü duyu organları ve duyu düzenleri tarafından sınırlıdır. Bu nedenle, insanın algıları dünyadaki gerçeklerle sınırlıdır ve bu da doğru bilgiye ulaşmakta zorluk yaratır. Ayrıca, insanın kişisel bakış açısı ve düşünceleri de doğru bilgiye ulaşmada engel olabilir.

8
38
6
10
11
5
186
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.