10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 89 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 89 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 89 Düşünelim Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim

Aşağıdaki metni okuyup soruları cevaplayınız.

Sorular

1. İyi ve kötü her toplumda aynı mıdır? Tartışınız.
Cevap
: İyi ve kötü her toplumda aynı değildir. Bu kavramlar, toplumun değerlerine, inançlarına, geleneklerine, yasalarına ve diğer öğelerine göre değişebilir. Örneğin, bir toplumda çalışmayı iyi bir davranış olarak görebilirken, başka bir toplumda çalışmayı iyi bir davranış olmayabilir. Bunun yerine, bu toplumda başka bir davranışın (örneğin, dinî inançlara uymak) iyi bir davranış olarak görülebileceği söylenebilir.

2. İyi bireysel midir yoksa toplumsal nitelikte midir?
Cevap
: İyi, hem bireysel hem de toplumsal nitelikte olabilir. Örneğin, bir bireyin kendi kendine iyi bir şey yapması, yalnızca o birey için iyi olarak değerlendirilebilir. Ancak, bu bireyin başkalarına yardım etmesi gibi davranışları da toplum içinde yararlı ve değerli olarak değerlendirilebilir ve bu şekilde toplumsal nitelikte iyi olarak adlandırılabilir.

3. İyi ile kötü neden çelişik değil de karşıt iki kavramdır?
Cevap: İyi ile kötü, çelişik değil de karşıt iki kavramdır, çünkü bir şey iyi ise kötü olamaz ve kötü ise iyi olamaz. Bu, kavramların tanımlarına göre evrensel olarak geçerlidir ve bir şeyin iyi veya kötü olması, yalnızca o şeyin kendi özelliklerine ve sonuçlarına göre değerlendirilebilir. Bu nedenle, iyi ile kötü arasında çelişki bulunmaz ve bu iki kavram birbirlerine zıt olarak kabul edilir.

36
48
115
17
19
29
338
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.