10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 95 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 95 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 95 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Evrensel Ahlak Yasasının Varlığını Kabul Eden Görüşler

Uygulayalım

Filozofumuz Diyor ki: Yalnız tek insan için değil, herkes için faydalı olan; yasa olarak kabul edilmelidir. Jeremy Bentham (Ceremi Bendım, 1748-1832)

Filozofumuz Diyor ki: Kendi sezgine uy ki hem kendin hem de başkası için iyi olanı yapmış olasın. H. L. Bergson

Filozofumuz Diyor ki: Her zaman öyle davran ki eylemine ölçü olarak aldığın ilkeyi, herkes için genel yasa olarak isteyebilesin. I. Kant

Sorular

1. Filozofların ahlak kuralları ile ilgili ortak düşünceleri nelerdir?

  • Ahlaki kuralların insanlar arasında dürüstlük, adalet, yardım etme gibi değerleri koruma amacıyla yaratıldığı,
  • Ahlaki kuralların insanlar arasındaki ilişkileri düzenlemeye yönelik olduğu,
  • Ahlaki kuralların toplumların ihtiyaçlarına göre değişebileceği.

2. Genelgeçer ahlak ilkeleri bulunmadığı zaman nasıl bir toplumla karşılaşılır? Tartışınız.
Cevap
: Genelgeçer ahlak ilkeleri bulunmadığı zaman, toplumlar çeşitli ahlaki sorunlarla karşılaşabilir. Örneğin, insanlar arasındaki dürüstlük, adalet ve yardım etme gibi değerlere uygun davranışların azalması, insanlar arasındaki ilişkilerde anlaşmazlıkların artması gibi problemler ortaya çıkabilir. Bu durumda, insanların ahlaki değerlerine uygun davranışlarda bulunmaları için güçlü bir ahlaki rehber veya çerçeve gerekir. Bu rehber veya çerçeve genelgeçer ahlak ilkeleri olabilir. Bu ilkeler, toplumun değerlerini ve inançlarını yansıtan, toplumun tüm üyeleri tarafından kabul edilebilen ahlaki kurallardır. Eğer genelgeçer ahlak ilkeleri bulunmazsa, toplumda ahlaki değerlerin korunması ve ilişkilerin düzenlenmesi konusunda bir zorluk olabilir.

2
0
2
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.