10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 99 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 99 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 99 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3.5. DİN FELSEFESİ

Düşünelim

Aşağıdaki metni okuyup soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Tanrı’nın varoluşuna ilişkin verilen argümanları yorumlayınız.
Cevap
: Verilen argümanlar, Tanrı’nın varoluşunu kanıtlamaya yönelik güçlü ve enerjik çabalar olarak tanımlanmıştır. Bu argümanlar arasında en ünlüleri, (1) ontolojik kanıt, (2) kozmolojik kanıt ve (3) fiziko-teleolojik kanıt olarak belirtilmiştir. Ontolojik kanıt, en yetkin varlık kavramında varoluş yükleminin içerildiği olgusuna dayanarak, Tanrı’nın var olmasaydı en yetkin varlık olmadığını savunmaktadır. Kozmolojik kanıt ise, dünyadaki her değişmenin bir nedeni olması gerektiği ve bu nedenler zincirinin sonsuzca geriye gidemeyeceği olgusuna başvurarak, kendisinin hiçbir nedeni olmayan bir ilk nedenin var olmak zorunda olduğunu savunmaktadır. Fiziko-teleolojik kanıt ise, dünyadaki amaçlı kuruluş ve düzen olgusundan çıkarak, bu kuruluş ve düzenin yalnızca en bilge ve her şeye gücü yeten bir varlığın yani Tanrı’nın işi olabileceğini savunmaktadır.

24
2
202
1
3
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.