10 yaşındayken sınıf arkadaşını bıçakladığı için okuldan atılan kimdir

10 yaşındayken sınıf arkadaşını bıçakladığı için okuldan atılan kimdir
10 yaşındayken sınıf arkadaşını bıçakladığı için okuldan atılan ve gittiği sonraki okulda başka bir öğrenciyi daha bıçakladığı için bir kez daha okuldan atılan kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 10 yaşındayken sınıf arkadaşını bıçakladığı için okuldan atılan  ve gittiği sonraki okulda başka bir öğrenciyi daha bıçakladığı için bir kez daha okuldan atılan kimdir 

A- Hitler
B- Churchill
C- Mussolini
D- Stalin

Doğru Cevap: Mussolini

Bolonya'nın 65 km güneydoğusundaki Verano di Costa'da 1883'te doğan Benito Mussolini zor bir çocuktu. Babası bir demirci ve dindar bir sosyalistti. Küstahlığa ve şiddete eğilimli olan Mussolini, ebeveynleri tarafından katı bir Katolik yatılı okuluna gönderildi . Ancak yeni ortam, davranışını güçlükle yumuşattı ve 10 yaşında, bir öğrenciyi çakıyla bıçakladığı için okuldan atıldı . 20 yaşına gelmeden önce, kız arkadaşlarından biri de dahil olmak üzere birkaç akranını daha bıçakladı.
Benito Amilcare Andrea Mussolini (29 Temmuz 1883, Predappio - 28 Nisan 1945, Giulino di Mezzegra), Ulusal Faşist Partinin lideri olan İtalyan politikacı ve gazeteci. Duce (Lider) olarak tanınan Mussolini, İtalyan faşizminin kurucusudur.[3][4][5] 31 Ekim 1922 ve 25 Temmuz 1943 tarihleri arasında İtalya Krallığı'nın başbakanı, 23 Eylül 1943 ve 25 Nisan 1945 tarihleri arasında ise İtalyan Sosyal Cumhuriyeti'nin Ducesi olarak görev yaptı. II. Dünya Savaşı öncesinde ve savaş sırasında İtalyan siyasetinde önemli bir rol oynadı. Nisan 1945'te, Luftwaffe miğferi takıp bir Nazi konvoyu ile İsviçre'ye kaçmaya çalışırken, komünist İtalyan partizanlar tarafından fark edildi ve sevgilisi ile beraber kurşuna dizilerek infaz edildi.[6] İtalyan diktatör Mussolini, faşizmin kurucusu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca; Adolf Hitler, Francisco Franco ve António de Oliveira Salazar gibi aşırı sağ totaliter yöneticilere de ilham vermiştir.

2
2
1
1
1
5
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.