100 Bin Adaya Üniversite Şansı

100 Bin Adaya Üniversite Şansı
Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen binlerce öğrenci, ek kontenjanla üniversiteli olma şansını yakalayacak.
Üniversiteye giremeyen 100 bin aday için ek yerleştirme ekim ayında başlıyor. YÖK üniversitelerde açık kontenjanları ekim ayının ilk haftasında açıklayacak. Uzmanlar bu yıl üniversitelerde 100 binin üzerinde açık kontenjanın bulunduğunu, herhangi bir yere yerleşemeyen adayların önceki tercihlerinde olduğu gibi 30 tercih yaparak, üniversiteye girebileceğini açıkladı. Ayrıca 2012 yılında üniversite tercihi yapmayanlar, tercih süresini kaçıranlar ek yerleştirmede tercih yapma şansına sahipler. Uzmanlar, birinci tercih kılavuzunda yer almayan üniversitelerin ve bölümlerin taban puanları oluşmadığı için bu yerleri tercih eden adayların daha şanslı olacağını açıkladı. 
 
PUANLAR DÜŞEBİLİR 
Üniversitelerde birinci kayıt döneminde 80 bin kontenjan boş kalmıştı. Sınav Koordinatörü Oktay Aydın, adayların 30 tercih yapacaklarını belirterek, "Özellikle fen-edebiyat alanında fizik, kimya, biyoloji alanlarında matematik alanında, su ürünleri gibi, veterinerlik gibi, ziraat gibi bölümlerde kontenjan açıkları var. Bu açıkların doldurulması için taban puanlarda bir düşmenin olacağı büyük olasılık" dedi. 
 
Ek yerleştirme adaylarına uyarılar
LYS'de bir bölüme yerleşmiş adayların ek yerleştirmede tercih hakkı bulunmuyor. Üniversite yerleştirmeleri sonuçlandı, henüz yerleştirilmemiş öğrenciler için ek yerleştirme tercih hakkı devam ediyor. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için ÖSYS merkezi yerleştirilmesinde hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açıköğretimin kontenjansız bölümlerine yerleştirilmiş olmak gerekiyor. Tercihi kaçıranlar veya herhangi bir nedenle yapmayanlar, ek yerleştirme tercihi yapabilir. Merkezi yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına yerleştirilen öğrenciler ile kontenjansız açık öğretime yerleştirilen öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin kontenjan sınırlaması olmayan bölümleri için ek yerleştirme başvurusu yapabilirler.
 
Yaşar Özay

Kaynak:Sabah

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.