11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 49-50-51-52 Cevapları Anka Yayınları

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 49-50-51-52 Cevapları Anka Yayınları
11. Sınıf Anka Kuşu Yayınevi Fizik Ders Kitabı Bölüm Sonu Değerlendirme 2 Sayfa 49, 50, 51, 52 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bölüm Sonu Değerlendirme Soruları 2

1. X aracı doğuya doğru v hızıyla gitmektedir. Y aracına göre X aracı, batıya 2v hızıyla gitmektedir. Z aracına göre X aracı, doğuya doğru 4v ile gitmektedir. Z aracına göre Y aracı hangi yönde, kaç v hızı ile hareket eder?
Cevap: 6 V

X aracının Y ve Z araçlarına göre hızları verilmiş durumda. İşte bu bilgilere göre Y aracının hızını ve hareket yönünü hesaplayabiliriz:

  1. X aracı, Y aracına göre batıya 2v hızıyla gitmektedir. Bu nedenle Y aracı, X aracına göre doğuya 2v hızıyla gitmektedir.

  2. X aracı, Z aracına göre doğuya 4v ile gitmektedir. Y aracı ile Z aracı arasındaki farkı belirlemek için Y aracının hızını Z aracının hızına ekleyelim:

Y aracının hızı = Z aracının hızı + Fark Y aracının hızı = 4v + 2v (Fark, X aracının Z aracına göre Y aracına hız farkıdır.) Y aracının hızı = 6v

Yani, Y aracı doğuya 6v hızıyla gitmektedir. Yönü doğudur.

2. Kuzeye doğru 10 m/s hızla giden bir bisikletli, bir otomobili güneydoğuya 10√2 m/s hızla gidiyormuş gibi görüyor. Bu otomobildeki kişi batıya doğru 30 m/s hızla giden başka bir otomobili kaç m/s hızla hangi yöne gidiyor görür?
Cevap: 40 m/s batıya

3. Bir otobüs doğuya doğru 40 m/s hızla gitmektedir. Otobüsün yolcularından Ahmet, otobüse göre doğuya doğru 1 m/s hızla yürümektedir. Yerde ise bir bisikletli batıya doğru 5 m/s hızla gitmektedir. Ahmet, bisikletliyi hangi hızla gidiyor görür?
Cevap: 46 m/s

4. Aynı anda harekete başlayan K ve L hareketlilerinin konum- zaman grafiği şekildeki gibidir. L hareketlisi doğuya doğru 2v hızıyla gittiğine göre L hareketlisi, K’ye bakarak kendini hangi yöne doğru ve hangi hızla gidiyor görür?
Cevap: doğuya 3v

5. Doğuya doğru 10 m/s hızla giden K aracındaki bir gözlemci, L arabasını 20§2 m/s hızla güneybatıya; M arabasını ise 10 m/s hızla batıya gidiyor görüyor. L ve M araçlarının hızlarını ve M aracının L aracına göre hızının büyüklüğünü bulunuz.
Cevap: 10√5

6. Suya göre hızı 10 m/s olan bir yüzücü, akıntı hızı 15 m/s olan bir nehirde önce akıntı ile aynı yönde 20 s sonra da akıntıya ters yönde 20 s yüzüyor. Yüzücünün 40 s sonunda başladığı noktaya uzaklığı kaç metredir?
Cevap: 600 m

7. Akıntı hızının 1 m/s olduğu bir nehirde suya göre 5 m/s hızla şekildeki gibi A noktasından harekete başlayan yüzücü, kaç saniye sonra karşı kıyıya varır ve K noktasından kaç metre uzakta kıyıya çıkar?
Cevap: 40 s ve 160 m

8. 240 m genişliğindeki bir nehirde suya göre 5 m/s hızla şekildeki gibi bir yüzücü A noktasından suya giriyor ve B noktasından karşı kıyıya varıyor. A noktasından suya göre 10 m/s hızla suya giren bu yüzücü, B noktasından kaç metre uzaklıkta karşı kıyıya çıkar?
Cevap: 300

9. 12 m genişliğindeki bir nehirde suya göre 5 m/s hızla şekildeki gibi bir yüzücü A noktasından suya giriyor. Aynı anda karşı kıyıda B noktasının önünde bir yüzücü suya göre 4 m/s hızla akıntı ile aynı yönde yüzmeye başlıyor. A noktasından suya giren yüzücü karşı kıyıya çıktığında B noktasına uzaklığı x ise B noktasının önünden suya giren yüzücünün B noktasına uzaklığı kaç x’tir?
Cevap: 6

10. Şekilde K, L, M yüzücülerinin suya göre, N yüzücüsünün ise yere göre hız vektörleri verilmiştir. K yüzücüsü t sürede A noktasından karşı kıyıya çıkıyor. Buna göre

a) L, M ve N yüzücülerinin karşı kıyıya çıkma sürelerini karşılaştırınız.
Cevap
: tM 2 tL 2 tK = tN

b) Yüzücülerin karşı kıyıya çıktıkları yerlerin A noktasına uzaklıklarını karşılaştırınız.
Cevap
: xL 2 xN 2 xK = xM

11. A noktasında bulunan iki yüzücü nehre dik olarak karşı kıyıya doğru yüzdüklerinde birinci yüzücü B noktasından, ikinci yüzücü ise C noktasından karşı kıyıya çıkıyor. Yüzücülerin suya göre hızlarının büyüklükleri oranı (VB / VC kaçtır?
Cevap
: 3

12. Şekilde K, L, M yüzücülerinin suya göre hız vektörleri ve nehrin hızı (vn) veriliyor. Yüzücüler aynı anda harekete başlarsa hangileri karşılaşır?
Cevap
: K ile M ve K ile L

1
60
62
33
1
2
319
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.