11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 130 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabiliirsiniz.

ETKİNLİK

1. 2004-2021 yılları arasında kan bağışlarının gösterildiği grafikte 2020 yılındaki düşüşün nedenini tartışınız.
Cevap
: 2020 yılındaki düşüşün nedeni büyük olasılıkla COVID-19 pandemisinin etkisi olabilir. Pandemi sırasında insanlar toplu etkinliklerden kaçınmış, sosyal izolasyon uygulamış ve kan bağışı gibi faaliyetlere katılım azalmış olabilir.

2. Güvenli kan temini ve düzenli kan bağışının kan temini açısından önemini araştırıp kan bağışının önemini vurgulayan bir reklam, afiş, kamu spotu ya da broşür hazırlayınız. Hazırladığınız materyali EBA portfolyoda paylaşınız.
Cevap
: Güvenli kan temini ve düzenli kan bağışının önemi vurgulayan bir reklam afişi hazırlanabilir. Afişte kan bağışının hayat kurtardığını, düzenli kan bağışının toplum sağlığı için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan görsel ve metinsel unsurlar kullanılabilir.

3. Türkiye Kızılay Derneğinin yaptığı gibi kan bağışını özendirmek ve bireyleri kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla neler yapılabilir? Fikirlerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.

Kan bağışını özendirmek için şunlar yapılabilir:

  • Kan bağışı kampanyaları düzenlemek ve bu kampanyaları tanıtmak.
  • Kan bağışı yapanlara küçük hediyeler veya teşekkür sertifikaları vermek.
  • Toplum içinde farkındalık oluşturmak için seminerler, etkinlikler ve bilgilendirme programları düzenlemek.
  • Sosyal medya ve diğer iletişim araçlarıyla kan bağışıyla ilgili bilgileri yaymak.

4. Kök hücre tedavisi uygulanan hastalıkları araştırınız. Bağışçı olmak isteyen kişilerde aranan özellikleri ve bağışçı olma prosedürünü inceleyip süreç hakkında tanıtıcı bir broşür hazırlayınız. Hazırladığınız broşürü çoğaltıp okulunuzda ve EBA portfolyoda paylaşınız.
Cevap: Kök hücre tedavisi uygulanan hastalıkları araştırarak bu hastalıkların tedavisinde kök hücre bağışının önemini vurgulayan bir broşür hazırlanabilir. Broşürde bağışçı olmak isteyen kişilerin nasıl başvurabileceği, kimlik gereksinimleri ve sürecin ayrıntıları gibi bilgiler yer alabilir. Bu broşürü okulda dağıtarak ve EBA portfolyoda paylaşarak farkındalık yaratabiliriz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.