11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 134 Kendini Geliştir Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KENDİNİ GELİŞTİR

Lenf düğümleri lenf sıvısını süzer. Lenf düğümlerinin içerisindeki petek yapısında bağ doku bulunur. Bu bağ doku akyuvarlarla doludur.

1. Bazı hastalıklarda doktorların hastanın boyun ve koltuk altlarını kontrol etmesinin sebebi nedir? Açıklayınız.
Cevap
: Hastanın boyun ve koltuk altlarının kontrol edilmesi, lenf düğümlerinin bu bölgelerde bulunmasından kaynaklanır. Lenf düğümleri, lenf sıvısını süzer ve vücuda zararlı maddeleri filtreler.

2. Kanser hastalığında hastalığın metastaz (yayılma) yapıp yapmadığını anlamak için lenf düğümleri doktorlar tarafından çeşitli yöntemlerle izlenir. Bunun sebebinin ne olabileceğini tartışınız. Tartışmadan çıkardığınız sonuçları yazınız.
Cevap
: Lenf düğümleri kanser hücrelerinin yayılmasında önemli bir rol oynar. Kanser hücreleri, lenf yoluyla veya kan dolaşımıyla lenf düğümlerine ulaşarak vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Bu nedenle, kanser hastalığının metastaz yapma riskini belirlemek için lenf düğümleri izlenir. Lenf düğümlerinde kanser hücrelerinin bulunması, hastalığın yayılma derecesini ve tedavi seçeneklerini belirlemede önemli bir göstergedir.

52
2
51
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.