11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 136 Kendini Geliştir Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KENDİNİ GELİŞTİR

Kan kaybı, yetersiz alyuvar üretimi, alyuvar yıkımının fazla olması gibi nedenler anemiye yol açabilir. Anemik bireylerde vücuda yeterli oksijen gitmediğinden soluk cilt, baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Anemiye yol açan nedenlerden biri de orak hücre anemisi hastalığıdır.

1. Orak hücre anemisi hastalığının oluşumunda etkili olan faktörleri araştırıp hangi durumda ortaya çıkabileceğini örnek bir soyağacı kalıtım modelini çizerek gösteriniz.
Cevap
: Orak hücre anemisi hastalığının oluşumunda etkili olan faktörler, genetik bir bozukluğun sonucunda hemoglobin molekülünün anormal bir şekilde katlanması ve orak hücre şeklinde alyuvarların oluşmasıdır. Bu hastalık genetik olarak geçiş gösterir ve ebeveynlerden çocuklara kalıtılır.

2. Orak hücre anemisi tedavisinde güncel olarak kullanılan tedavi yöntemlerini araştırınız. Araştırma sonucunu EBA’da paylaşınız.
Cevap
: Orak hücre anemisi tedavisi, semptomları hafifletmeyi ve komplikasyonları önlemeyi amaçlar. Tedavi yöntemleri arasında ağrı yönetimi, kan nakli, ilaçlar ve kemik iliği nakli gibi yöntemler bulunur.

75
11
75
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.