11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 142 Kendini Geliştir Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KENDİNİ GELİŞTİR

Bazı hastalık yapan organizmaların genetik yapısındaki hızlı değişimler o organizmaya karşı geliştirilen bağışıklığı etkisiz bırakabilir. Bu durumda değişikliğe uğrayan antijene karşı yeniden bağışıklık geliştirmek gerekir.

1. COVID-19 virüsü için geliştirilen aşılar için de metinde bahsedilen olay geçerli midir? Nedenlerini açıklayınız.
Cevap
: Evet, COVID-19 virüsü mutasyona uğradıkça aşıların etkinliği azalabilir. Bu nedenle virüsteki mutasyonları takip etmek ve yeni varyantlara karşı koruma sağlayacak şekilde aşıları güncellemek önemlidir.

2. COVID-19 enfeksiyonunda olduğu gibi bazı hastalıkların önlenmesi için belli süreler sonunda aşının tekrarlanmasının nedeni nedir?
Cevap
: Aşıdan sonra zamanla vücuttaki antikor seviyesi düşebilir. Ayrıca yeni varyantlara karşı koruma sağlamak için aşıların tekrarlanması gerekebilir.

3. Aşılamanın toplumdaki bulaşıcı bir hastalığın ortadan kalkmasındaki fonksiyonunu gösteren örnekleri araştırarak yazınız.
Cevap
: Aşılama, toplumda virüsün yayılmasını engeller ve yeni vakaların sayısını azaltır. Aşılama oranı arttıkça, virüsün eradike (ortadan kalkmış) olma ihtimali de artar.

Aşılamanın bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldırdığı örnekler:

  • Çiçek Hastalığı
  • Poliomyelit
  • Kızamık

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.