11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 160 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK

Etkinliğin Adı: Meslek Hastalıkları

Etkinliğin Amaçları: Solunum sisteminin sağlıklı yapısının korunması için yapılması gerekenlerle ilgili çıkarım yapabilme.

1. Tozlar fiziksel, kimyasal özellikleri ve biyolojik davranışlarına göre nasıl sınıflandırılır? Araştırınız.
Cevap
: Tozlar fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerine göre sınıflandırılır.

2. Solunum sistemi hastalıklarından sideroz, suberoz ve akut akciğer ödemi hangi işi yapan bireylerde ortaya çıkar? Bu hastalıkları ve bu iş kollarında çalışan bireylerin ne tür önlemler aldıklarını araştırınız.
Cevap
: Sideroz, demir maruziyeti olan işçilerde; suberoz, kimyasal maruziyet olan işçilerde; akut akciğer ödemi, aniden zararlı gazlara veya partiküllere maruz kalan işçilerde görülür.

3. İş sağlığı ve güvenliği nedir? Okulunuzda alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini tartışınız.
Cevap: İş sağlığı ve güvenliği, işyerinde çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumayı amaçlar.

4. Yaygın olarak görülen diğer mesleki solunum sistemi hastalıklarını ve bu hastalıklardan korunmak için alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini araştırarak elde ettiğiniz bilgilerle hazırlayacağınız raporu EBA’da paylaşınız.
Cevap
: Diğer mesleki solunum hastalıkları arasında mesleki astım, toz pnömokonyozları, fibrozisler ve KOAH bulunur. Korunma için koruyucu ekipman kullanımı ve iş sağlığı ve güvenliği önlemleri önemlidir.

33
0
19
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.