11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 235 Kendini Geliştir Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KENDİNİ GELİŞTİR

Türkiye İstatistik Kurumlunun (TÜİK) genel ağ adresinden alınan verilere göre 2017-2019 yıllan arasına ait Türkiye hayat tabloları aşağıda verilmiştir. Bu tabloda yer alan bilgiler, 2017-2019 dönemindeki yıllık nüfuslar ve ölüm verileri kullanılarak hesaplanmıştır. Ülke sınırları içerisinde ikamet eden yabancı uyruklu nüfus kapsam dışı bırakılmıştır. Bununla birlikte uluslararası göç etkisinden arındırılmış bir nüfus yapısı da oluşturulmuştur.

1. Türkiye’de 2013-2015 yılları ile 2017-2019 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresini karşılaştırınız. Doğuşta beklenen yaşam süresinde nasıl bir değişim olmuştur?
Cevap
: Türkiye’de 2013-2015 yılları ile 2017-2019 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresi karşılaştırıldığında, 2017-2019 döneminde doğuşta beklenen yaşam süresinin arttığı görülür. Yani, insanların ortalama olarak daha uzun süre yaşaması beklenmektedir.

2. Kadınlar ve erkekler yaşam süresi açısından karşılaştırıldığında hangi cinsiyete ait bireylerin daha uzun yaşadığı görülür?
Cevap
: Genel olarak dünya genelinde kadınlar, erkeklere göre daha uzun yaşar. Dolayısıyla Türkiye’de de kadınlar daha uzun yaşam süresine sahiptir.

3. Hayat tabloları bir popülasyonla ilgili ne tür bilgiler sağlar? Açıklayınız.
Cevap
: Hayat tabloları, bir popülasyonun yaşam süresi, ölüm oranları, doğum oranları gibi demografik bilgileri sağlar. Bu tablolar, bir ülkenin veya bölgenin nüfus yapısı ve sağlık koşulları hakkında önemli bilgiler sunar.

1
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.