11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 238 Kendini Geliştir Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KENDİNİ GELİŞTİR

1944’te Alaska’da likenlerle dolu olan bir adaya bırakılan 29 Ren geyiği, 1963 yılında 6 000’den fazla sayıya ulaşmış ancak likenlerin ciddi oranda azaldığı görülmüştür. 1963-1964 senesinde geçirilen şiddetli kıştan sonra adada toplu geyik ölümleri görülmüş ve 1966’da adada sadece biri erkek olan 42 canlı Ren geyiği tespit edilmiştir. Adada hiç liken kalmamış yerini sazlıklar almıştır. 1980’de ise adada hiç Ren geyiği tespit edilememiştir.

1. Metinde verilen bilgilere göre Ren geyiği popülasyonunda hangi büyüme eğrisi görülmüştür?
Cevap
: Ren geyiği popülasyonunda S tipi büyüme eğrisi görülmüştür.

2. Ren geyikleri, liken ve sazlık popülasyonlarının birey sayılarındaki değişimi gösteren grafiği aşağıdaki boşluğa çiziniz
Cevap
: Bu etkinliği yapmamızı istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

3. Ren geyiği popülasyonunun adada tamamen yok olmasında hangi faktörler etkili olmuştur?
Cevap
: Ren geyiği popülasyonunun adada tamamen yok olmasında, aşırı popülasyon büyümesi, yiyecek kaynaklarının tükenmesi (özellikle likenlerin azalması), şiddetli kış koşulları, ve bu faktörlerin bir araya gelmesi etkili olmuştur.

1
1
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.