11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 242 Kendini Geliştir Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK

Etkinliğin Adı: Ülkemizin Yaş Piramitlerine Genel Bakış

Etkinliğin Amacı: Dünyada ve ülkemizde nüfus değişimini ve değişimin olası sonuçlarım açıklayabilme.

Yönerge: Aşağıdaki yaş piramitlerinden faydalanarak soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki yaş piramitlerinde Türkiye’nin 2020 yılındaki yaş dağılımını ve 2050 yılındaki beklenen yaş dağılımı gösterilmiştir.

1. Günümüzde nüfus açısından Türkiye nasıl bir büyüme modeline sahiptir?

( ) Büyüyen
() Yavaş Büyüyen
( ) Dengeli
( ) Gerileyen

2. 2050’de Türkiye nüfusunda nasıl bir değişim olması beklenmektedir?
Cevap
: 2050’de Türkiye nüfusunda yaşlı nüfusun oranının artması ve genç nüfusun azalması beklenmektedir.

3. 2050’de Türkiye nüfusundaki değişimin sosyokültürel yaşam, ekonomi, sağlık, çevre gibi alanlarda etkileri nasıl olacaktır? Tartışınız.
Cevap
: Sosyal güvenlik, sağlık hizmetleri ve ekonomik yük artabilir. Sosyal politikalar geliştirilmeli, sürdürülebilirlik çabalarına odaklanılmalı.

4. Gelecekte nüfus artışıyla birlikte oluşacak problemlerin çözümü için neler yapılması gerekir? Tartışınız.
Cevap: Eğitim, aile planlaması, sağlık hizmetlerine erişim artırılmalı. İş becerileri ve eğitim geliştirilmeli, sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri güçlendirilmeli.

5. 2050 yılında küçülecek yaş piramidine sahip ülkeleri araştırınız. Bu ülkelerin bu durumda karşılaşabilecekleri olası sorunları tartışınız.
Cevap
: Sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri baskı altında olabilir. İş gücü piyasasında daralma ekonomiyi etkileyebilir. Sosyal hizmetler güçlendirilmeli, eğitim ve istihdam politikaları gözden geçirilmeli.

63
0
42
0
10
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.