11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 88 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Aşağıdaki görsellerin duruş şekillerine göre doğru olanlarını işaretleyiniz.

1. Sıra, 1. ve 3. resim
2. Sıra, 2. ve 4. resim
3. Sıra, 1. ve 4. resim
4. Sıra, 1. resim

2. Büyüme ve gelişme döneminde vücudu uygun duruş şekillerine göre hareket ettirmek neden önemlidir? Tartışınız.
Cevap
: Büyüme ve gelişme döneminde uygun duruş şekillerine göre hareket etmek, omurga ve destek sistemini sağlıklı bir şekilde geliştirmeye yardımcı olur. Yanlış duruşlar ve pozisyonlar omuriliği ve diğer yapıları olumsuz etkileyebilir, bu nedenle doğru duruş alışkanlıkları kazanmak önemlidir.

3. Destek ve hareket sisteminin sağlığı açısından düzenli egzersiz ya da spor yapma ile dengeli ve yeterli beslenme arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: Düzenli egzersiz ve spor yapmak, destek ve hareket sisteminin sağlığını korumada önemlidir çünkü bu, kasları güçlendirir, eklem esnekliğini artırır ve genel vücut sağlığını destekler. Aynı zamanda dengeli ve yeterli beslenme, kemiklerin ve dokuların sağlıklı bir şekilde büyümesine ve güçlenmesine katkıda bulunur. Bu nedenle hem egzersiz yapmak hem de sağlıklı bir diyet takip etmek, destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için önemlidir.

3
2
3
2
2
7
332
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.