11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Sayfa 90 Uygulama Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulama

Aşağıdaki linkte yer alan videoda doğuştan görme engelli Eşref Armağan’la ilgili bilimsel bir araştırma anlatılmıştır. Burada görme engelli olan birinin, görme perspektifindeki şekilleri nasıl çizebildiği verilmiştir
Bu anlatımdan hareketle Eşref Armağan’da oluşan çizim bilgisinin kaynağını, rasyonalizm ve empirizm akımlarından hangisi size göre daha iyi açıklamaktadır? Bunun nedenini boş bırakılan bölüme yazınız. Daha sonra görüşlerinizi sınıfta paylaşıp değerlendiriniz.

Rasyonalizm, Akılcılık; usçuluk veya rasyonalizm olarak da adlandırılan, bilginin doğruluğunun duyum ve deneyimde değil, düşüncede ve zihinde temellendirilebileceğini öne süren felsefi görüştür. Buna göre Eşref Armağan’ın çizmiş olduğu resimler beyninde akıl yoluyla var olan görüntülerin dışa aktarılmasıdır.

Empirizm, Çocuk yaşlardan beri resim sanatına ilgi duyuyor. Nesneleri elleriyle inceliyor. Uçak, hayvan gibi büyük objeleri, oyuncaklarını ya da maketlerine dokunarak tanıyor. Kendine özgü kabartarak çizme yöntemiyle önce resmin alt yapısını hazırlıyor. Sonra da boyuyor. Renk kavramını hiç bilmiyor, renkleri sorup öğrenerek ezberliyor ve başarıyla kullanıyor. Deneycilik, empirizm veya ampirizm, bilginin duyumlar sayesinde ve deneyimle kazanılabileceğini öne süren görüştür. Deneyci görüşe göre insan zihninde doğuştan bir bilgi yoktur. İnsan zihni, bu nedenle boş bir levha gibidir. Deneycilik akılcılığın karşıtıdır.

9
1
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.