11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Sayfa 94 Uygulama Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulama

Aşağıdaki örnek olay metnini okuyunuz. Kant’ın ödev ahlakına göre birinci ve ikinci donör kutularına “Ödeve uygundur.” veya “Ödeve aykırıdır.” kavramlarını yazınız. Daha sonra aşağıda verilen soruyu cevaplayınız.

Örnek Olay
Lösemi hastası için ilik kan hücresi bağışlayacak olan donörlere hasta yakınları tarafından maddi destek sağlanmaktadır. İlik hücreleri aranan özellikte olan iki donör, ilik bağışı için gönüllü olur. Birinci donör işlemlerinin başlatıldığı sırada temin edilen maddi tutarı alarak hastaneden uzaklaşmıştır. Bunun üzerine işlemler diğer gönüllü
donörle tamamlanmıştır.

Birinci donör
Cevap
: Ödeve aykırıdır.

İkinci donör
Cevap
: Ödeve uygundur.

Bentham’ın “Çoğunluğun faydasına olan, doğru ve mutluluk veren eylemdir.” sözünü birinci ve ikinci donör açısından açıklayınız.

Birinci donör
Cevap
: Çoğunluğun faydasına olan, doğru ve mutluluk veren eylemdir görüşüne göre davranmamış, kendi çıkarına göre davranmıştır.

İkinci donör;
Cevap
: Çoğunluğun faydasına olan, doğru ve mutluluk veren eylemdir görüşüne göre doğru olanı yapmış kendi maddi çıkarı yerine başkalarının mutluluğunu düşünmüştür.

22
10
6
1
3
6
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.