11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 21 Yorum Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yönerge: Verilen metin ve görselden yararlanarak soruları cevaplayınız

Aysel Komiser’in çalıştığı karakola iki kayıp vakası gelir. Bu vakalardan birincisinde olayı gören görgü tanıkları vardır. Aysel Komiser, olayın yaşandığı yeri merkez alıp harita üzerinde işaretleme yapar. Görgü tanıklarının bulunduğu yerlere göre ayrı ayrı daireler çizer ve bu dairelerin her birine ekip gönderir. Ekipler, belirlenmiş dairesel alanlarda arama çalışmalarına başlar. İkinci olayda ise kayıp olayıyla ilgili sadece kişi, yer ve zaman hakkında bilgi vardır. Aysel Komiser, haritada belirlediği noktadan belli bir yarıçapta alanı çizer. Kayıp kişinin bu alanda bulunma olasılığının yüksek olduğunu belirtir. Arama kurtarma çalışmalarına başlanması için ekipleri yönlendirir.

1. Metindeki iki olayda da Aysel Komiser harita üzerinde işaretleme yapmıştır. Bu işaretlemeler arasındaki farkı belirtiniz.
Metindeki iki olayda da Aysel Komiser harita üzerinde işaretleme yapmıştır. Ancak işaretlemeler arasındaki fark şu şekildedir:

  • İlk olayda, olayı gören görgü tanıklarının bulunduğu yerlere göre ayrı ayrı daireler çizilmiştir. Bu daireler, tanıkların olayın yaşandığı yeri farklı açılardan gördüğünü ve bu bölgelerdeki aramaların yoğunlaştırılması gerektiğini gösterir. Yani bu işaretleme, tanıkların bakış açılarına dayalı olarak belirlenen alanlarda arama yapmayı hedefler.

  • İkinci olayda ise kayıp olayıyla ilgili sadece kişi, yer ve zaman bilgisi vardır. Aysel Komiser, harita üzerinde belirlediği bir noktadan belli bir yarıçapta daire çizer. Bu daire, kayıp kişinin bu alanda bulunma olasılığının yüksek olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının bu alanda yoğunlaştırılması gerektiğini gösterir. Yani bu işaretleme, kayıp kişinin muhtemel konumunu belirlemeye yöneliktir.

2. Harita üzerinde yapılan işaretlemeler ile yörünge ve orbital kavramları arasındaki ilişkiyi açıklayınız.

Harita üzerinde yapılan işaretlemeler ile yörünge ve orbital kavramları arasındaki ilişki şu şekildedir:

  • Yörünge, bir nesnenin diğer bir nesnenin etrafında dolandığı yol veya yolculuktur. Bir gezegenin veya uydunun Güneş veya bir yıldızın etrafındaki yolu yörünge olarak adlandırılır.

  • Orbital ise atom altı parçacıkların (örneğin, elektronlar) atom çekirdeği etrafındaki yörüngeleri için kullanılan bir terimdir. Elektronlar, atom çekirdeği etrafında belirli yörüngelerde (orbital) bulunurlar ve bu yörüngelerin belirli bir enerji seviyesi vardır.

Harita üzerinde yapılan işaretlemeler, belirli bir merkezi noktadan belirli bir yarıçap içindeki alanı tanımlar. Yani bu alanlar, o merkezi noktanın etrafında bir nesnenin dolandığı yörüngelere benzer. Aynı şekilde orbital kavramı da belirli bir enerji seviyesinde elektronların atom çekirdeği etrafındaki yörüngelerini tanımlar. İki kavram arasındaki benzerlik, nesnenin belirli bir merkeze göre hareketini tanımlamalarıdır. Ancak bu iki kavram farklı bağlamlarda kullanılır.

2
1
1
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.