11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 15 Cevapları

11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 15 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 15 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 15 Cevabı

1. Gılgamış Destanı ile ilgili verilen metne göre bilgin bir kişi ne yapmalıdır?

Cevap: Bilgin bir kişi kendisine armağan gibi sunulmuş olan bu hayatın her anından keyifle tatmalı ve gece gündüz demeden hayatına anlam katmalıdır. Dini ve mitolojik

2. Hint hikâyesinde olaylara tanık olmayan kralın ahlaki bir sonuca varmasındaki dinî ve mitolojik açıklamalar ile kendi sezgisinin rolünü karşılaştırınız.

Cevap: Dini ve mitolojik anlatılardan çok kendi sezgisine güvenmektedir kral. Ona göre her şey mantık yürütülerek çözülebilir. Bu yüzden tanık olduğu olayları kendi ahlaki değerleri üzerinden anlatmaktadır.

3. Yukarıdaki alıntılarda ilk medeniyetlerin felsefenin ortaya çıkmasına olan etkisini değerlendiriniz.

Cevap: Çünkü düşünmeden üretim olmaz. Düşünmek erdemlerin en büyüğüdür. Bu erdem birden ortaya çıkmaz. Düşünerek felsefi yöntem ve kurmaları kullanarak olur ancak.

682
52
565
35
36
78
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum