11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 55 Cevapları

11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 55 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Sayfa 55 Metin Analizi Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metinde kırmızıyla yazılmış kavramlarla ne anlatılmak istenmiştir?

Aşk: Bir kimseye ya da bir şeye karşı duyulan aşırı sevgi ve bağlılık duygusu.
Yoldaşlık: Yoldaş olma durumu, yol arkadaşlığı.

Metinde altı çizili bölümde vurgulanmak istenen düşünce nedir? Açıklayınız.
Cevap
: Tanrıya duyulan aşk yolunda insan yalnızdır. Tek başına bu yolculuğa çıkmalı ve Dünyevi her şeyden kendini çekerek sadece O’na ulaşmak hedeflenmelidir.

Metinden hareketle İbn Sînâ’nm varlık görüşlerinin inanç ve akıl açısından önemi nedir? Değerlendiriniz.
Cevap
: İbn Sînâ (ö.428/1037) düşüncesinde de din felsefe ilişkisi öncelikle onun ilimler tasnifinde göze çarpar. Onun felsefe ve ilim hatta hikmet kelimelerini birbirleri yerine kullanmasından anlaşılacağı gibi bugün bilim olarak değerlendirilen şey ortaçağ İslâm dünyasında felsefe altında sıralanan ilimler olarak yer almaktaydı.6 İbn Sînâ’nın ilim/felsefe altına yerleştirdiği ilimler ve bu ilimlerin kaynağı meselesi aslında din felsefe ilişkilerini anlamada anahtar işlevini görür. Filozofun Fârâbî gibi ilimler tasnifine ilim veya felsefe adını vermeyip hikmet kelimesini seçmesi bile daha sonra işaret edileceği gibi bilinçli bir tercihin göstergesidir.

68
73
76
75
72
74
175
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.