11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 75 Cevapları

11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 75 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Sayfa 75 Uygulama Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sorular
1. Metne göre Rönesans’ta felsefi ve bilimsel gelişmelere karşı gösterilen direncin nedenleri nelerdir? Açıklayınız.

Rönesans, bilindiği üzere Ortaçağın benimsediği birçok kavram ve yöntemlerin sorgulandığı ve yeni yöntemlerle bilimsel gelişmelerin yaşandığı dönemdir. Ortaçağ’ın en belirgin karakteristik özelliklerinden biri yeniliklere karşı duyulan korkudur. Bu nedenle birçok alanda yapılan değişiklikler ve yeniliklere karşı ilk zamanlar toplumsal bir karşı çıkış yaşanmıştır. Ancak Rönesans’ daha önce yapılan devrimlerden ayıran en önemli özellik daha hoşgörülü bir şekilde geçişin gerçekleşmesidir.

Rönesans’la birlikte en büyük ve etkileyici değişim bilim alanında gerçekleşmiştir. Bu gelişmeler adeta bir devrim niteliği taşır. Rönesans adete bir yenilenme ve yeniden doğuş hareketi olarak birçok insanı başta korkutsa da yapılan yenilikler inşaların karşısına sık sık sunuldukça bunlara alışmışlar ve hatta daha sonraları tüm bu yeniliklerden hoşlanmışlardır.

2. Metinde verilen düşünürlerin sergilemiş olduğu duruş, bilimin gelişmesine fayda sağlamış mıdır? Değerlendiriniz.

Galileo’nun mahkemede zorla düşüncesinden vazgeçirilmesi olsa da sonda söylediği ben yok desem de Dünya dönüyor cümlesi ve diğer bilim adamlarının vermiş oldukları mücadeleler elbette bilimin gelişmesine katkısı olmuş davranışlardır.

10
3
7
2
4
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.