11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 78 Cevapları

11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 78 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Sayfa 78 Metin Analizi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metinde kırmızıyla yazılmış kavramlarla ne anlatılmak istenmiştir?

adalet: Adalet, en geniş bağlamda, hem adil olanın sağlanmasını hem de felsefi açıdan neyin adil olduğunun tartışmasını içerir. Adalet kavramı; etik, akılcılık, hukuk, din, eşitlik ve hakkaniyetide içeren birçok alana, farklı görüşlere ve perspektiflere dayanmaktadır.

sözleşme: Sözleşme, iki ya da daha fazla kişi arasında yapılan ve koşullarına uyulması yasayla desteklenmiş olan hukukî işlemlere denir. Tarafların birbirine uygun irade açıklamalarıyla yapılan bir hukuki işlem olan sözleşmenin genel olarak belirli bir biçimde yapılması zorunlu değildir

Metinde altı çizili bölümde vurgulanmak istenen düşünce nedir? Açıklayınız.

Cevap: Devletin önemi, devlet olmazsa karmaşa ve kaosun her yere hakim olacağı anlatılmaktadır.

Hobbes, devletin kuruluşunu neden bir sözleşmeye dayandırır? Değerlendiriniz.

Cevap: Toplum sözleşmesi ile erkin tek bir elde toplanması sağlanmış olur. Böylece, herkesin temel haklarını koruyarak “her şey üstündeki hakkı”nı krala devretmek üzere sözleşme yapmasını ve kralın da bu sözleşmeyi sözleşme ile sahip olacağı mutlak erkle korumasını sağlar.

70
20
1301
40
120
151
180
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.