11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 79 Cevapları

11. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 79 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Sayfa 79 Tartışalım-Yazalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ütopya kavramı ve türlerinden hareketle onların oluşum amaçlarını ve günümüz toplum düzenini gözeterek özgün bir ütopya yazınız. Daha sonra aşağıdaki Tablo 3.2’yi doldurup çalışmanızı sınıfta paylaşarak değerlendiriniz.

Tablo 3.2: özgün Metin Yazımı Sonrası îstenenler Başlık

GENÇLİK VE ÜTOPYA

Gençlik ve eğitim bir ülkenin en önemli sorunlarından biridir. Gelin geleceğin eğitim sistemiyle geleceğin gençleri üzerine biraz hayal kuralım. Bu yaptığımız bizim gençlik ve eğitim konusundaki ütopyamız olsun. Öncelikle gelecekte gençler daha azimli, daha çalışkan daha saygılı olacaklarmış, Onlar, siz daha bir konudan bahseder bahsetmez araştırma yağmak için yanıp tutuşurlarmış. Eğitimde dünyanın en ileri toplumu bizmişiz. Herkes haftada en az iki kitap okur, sürekli bir şeyler yazarmış. Gençlerimiz birden fazla dil bilirlermiş. Biliyorum bütün saydıklarım hayal gibi geliyor size. Ama ütopya dediğimiz şey de tam olarak budur.

Problemin Felsefedeki Yeri

Cevap: Nasıl bir Dünyada yaşamak insanı daha mutlu eder?

Probleme Yönelik Fikirler

Cevap: Gelin geleceğin eğitim sistemiyle geleceğin gençleri üzerine biraz hayal kuralım

Kaynakça

Cevap: Thomass Moore / Ütopya

8
56
2
28
38
2
64
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.