11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 103-104 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 103-104 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Fizik 4. Bölüm Sonu Sayfa 103, 104 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. BÖLÜM SONU SORULARI

1- Doğrusal bir yolda başlangıçta yan yana bulunan K ve L araçlarına ait hız-zaman grafikleri şekildeki gibidir. Buna göre 30 s sonra K ve L araçları arasındaki uzaklık kaç m olur?

Cevap: 500 m

2- Durmakta olan bir cismin 0-4t zaman aralığındaki ivme-zaman grafiği şekildeki gibidir. Cisim t sürede x kadar yer değiştirmektedir. Buna göre cismin 4t süresince yaptığı yer değiştirme kaç x olur?

Cevap: 6

3- Başlangıç hızının büyüklüğü 5 m/s olan araba sabit ivmeli hareket etmektedir. Başlangıçtan itibaren sürekli aynı yönde hareket eden arabanın konum-zaman grafiği şekildeki gibidir.

Buna göre

a) Arabanın son hızının büyüklüğü kaç m/s olur?

Cevap: 35 m/s

b) Arabanın ivmesinin büyüklüğü kaç m/s2 olur?

Cevap: 3 m/s2

4- Yeterince yüksekten serbest bırakılan bir cismin hız-zaman grafiği şekildeki gibidir.

Buna göre

a) Cisim eşit ve h kadar yer değiştirmeler yaparken geçen süreler t1, t2 ve t3 ise bu sürelerin büyüklük sıralaması nedir?

Cevap: t1 > t2 > t3

b) Aynı cisim düşey yukarı doğru atılsaydı cismin hızının büyüklüğü yukarı yönde 2 olduğu andaki ivmesinin büyüklüğü kaç g olurdu?

Cevap: 5

5- Birbirine doğru hareket eden K ve L araçları arasındaki uzaklık 450 m iken sürücüler aynı anda frene basmıştır. İki araç 10 s sonra birbirine değdiği anda durmuştur. K aracının ilk hızının büyüklüğü 50 m/s olduğuna göre L aracının ilk hızının büyüklüğü VL kaç m/s olur?

Cevap: 40 m/s

6- Doğrusal bir yolda bulunan K, L ve P araçlarından K aracı durgundur. L aracı 5 m/s, P aracı ise 10 m/s büyüklüğünde sabit hızlarla şekilde verilen yönlerde gitmektedir. P aracı L’ye çarpmamak için minimum ivme ile yavaşlamaya başladığı anda K aracı da sabit ivme ile hızlanmıştır. K aracı L aracının ön ucu ile AB doğrultusunda karşılaştığı anda P aracı L aracına ulaşmıştır. L aracının boyu 2 m olduğuna göre K ve P araçlarının ivmelerinin büyüklüğünü bulunuz.

  • ak = 5 m/s2
  • ap = 5/4 m/s2

7- Aynı ortamda bulunan aynı maddeden yapılmış içi dolu K ve L kürelerinin yarıçapları sırayla r ve 2r, kütleleri 9m ve m’dir. Küreler limit hıza ulaşabilecekleri eşit yükseklikten aynı anda bırakıldığına göre hangi küre yere daha önce düşer?

Cevap: K küresi

8- Hava direncinin ihmal edildiği ortamda K ve L cisimleri şekildeki gibi aynı düşey doğrultudadır. K cismi 30 m/s büyüklüğünde hızla aşağıya, L cismi ise 60 m/s büyüklüğünde hızla yukarıya doğru aynı anda atılmaktadır. Cisimler 2 s sonra çarpıştığına göre atıldıkları anda aralarındaki uzaklık kaç m olur? (g = 10 m/s2 alınız.)

Cevap: 180 m

1
11
8
2
1
1
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.