11. Sınıf Meb Kimya Sayfa 150 Cevapları

11. Sınıf Meb Kimya Sayfa 150 Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Sayfa 150 Neler Kazanıldı Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

NELER KAZANILDI?

Aşağıda verilen yapılandırılmış gridde (yapılandırılmış kareler) çözeltilerle ilgili kavramlar verilmiştir.

Kutuda verilen harfleri kullanarak sorulan soruları cevaplayınız.

a) Doygun çözelti b) Derişik çözelti c) Aşırı doymuş çözelti ç) Seyreltik çözelti

d) Doymamış çözelti e) Molarite f) Molalite g) pm h) Çözünürlük

Cevap: 1. d, 2. f, 3. e, 4. ç, 5. a, 6. c, 7. g, 8. h

1. A tuzunun 20 oC’ta çözünürlüğü 40/100 g su olduğuna göre aynı sıcaklıkta 200 g suda 60 gram tuz çözünmesiyle oluşan çözeltidir.

Cevap: d

2. 1 kg çözücüde çözünen maddenin, mol sayısıdır.

Cevap: f

3. 1 litre çözeltide çözünen maddenin mol sayısını ifade eder.

Cevap: e

4. Birim hacimde bir başka çözeltiye göre çözüneni az olan çözeltidir.

Cevap: ç

5. Belli sıcaklık ve basınçta belirli miktar çözücü çözebileceği en fazla çözüneni çözmüş olan çözeltidir.

Cevap: a

6. Sıcaklığı artırarak çözebileceğinden fazlasını çözmüş olan kararsız çözeltidir.

Cevap: c

7. Çok seyreltik çözelti için kullanılan derişim birimidir.

Cevap: g

8. Belli sıcaklık ve basınçta 100 g suda çözünen maddenin gram cinsinden miktarıdır.

Cevap: h

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.