11. sınıf öğrencileri için beceri temelli etkinlikler kitap seti

11. sınıf öğrencileri için beceri temelli etkinlikler kitap seti
Milli Eğitim Bakanlığı, 11. sınıf öğrencilerine yönelik 10 dersten beceri temelli 1729 etkinliğin yer aldığı kitap seti hazırladı.

Millî Eğitim Bakanlığınca daha önce lise 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik paylaşılan etkinlik kitap serisi, 11. sınıflar için hazırlanan set ile devam ediyor. Derslerin öğretim programlarının kazanımları esas alınarak hazırlanan ve 1.729 etkinlikten oluşan kitap seti meb.gov.tr'de erişime açıldı. Salgın sürecinde oluşabilecek öğrenme kayıplarını en aza indirmek için Bakanlığın tüm birimlerinin her kademe için ilave kaynak hazırladığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, söz konusu desteklerin giderek artacağını ifade etti.

Millî Eğitim Bakanlığı, salgın sürecinin başından bu yana her kademedeki öğrencilere özel hazırlanan kaynak destekleri ile öğrenme kayıplarının en aza indirilebilmesini amaçlıyor.

Lise öğrencilerinin edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürmelerini sağlamak için hazırlanan beceri temelli etkinlik kitapları serisi 11. sınıflara yönelik devam ediyor. Daha önce 9 ve 10. sınıflar için hazırlanan etkinlik kitap seti serisinin 11. sınıflar için hazırlanan etkinliklerinde, derslerin öğretim programlarının kazanımları esas alındı.

11. sınıflar için hazırlanan beceri temelli etkinlik kitapları tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, İngilizce ve Almanca derslerini kapsıyor. Erişime açılan etkinlik kitap setinde, 10 dersten 1.729 etkinlik yer alıyor.

Etkinliklere eklenen karekodlar aracılığıyla, öğrencilerin, etkinliklerle ilişkin kazanımların bulunduğu ders kitabı sayfalarına ulaşmaları da sağlanıyor.

Tüm dünyada Kovid-19 salgını nedeniyle zorlu bir süreç yaşandığına dikkati çeken Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, süreçte oluşabilecek öğrenme kayıplarını en aza indirmek için tüm birimlerin ilave kaynaklar oluşturduğunu ifade etti.

Bu kapsamda çok sayıda destek paketinin daha önce paylaşıldığını belirten Bakan Selçuk, "11. sınıf öğrencilerimizi desteklemeyi amaçlayan ve 1.729 etkinlik içeren beceri temelli etkinlikler kitap setini bugün paylaştık. Aynı setin 9 ve 10. sınıflar için olan kitaplarını daha önce yayımlamıştık. Bu desteklerimiz giderek artacaktır." dedi.

Selçuk, süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e ve sürece büyük emek veren Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ile çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

11. sınıf öğrencileri için beceri temelli etkinlikler kitap setine ulaşmak için tıklayınız.

37
324
20
7
6
6
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.