12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 104 Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

SIRA SİZDE

Aşağıda verilen metinden, şekilden ve tablodan yararlanarak soruları cevaplayınız.

Özdeş iki şişeden birine (A) haşlanmış fasulye tohumları ve su eklenmiştir, diğerine ise (B) 20 °C sıcaklıktaki su içinde fasulye tohumları konulmuştur. Bir süre bekledikten sonra her iki kapta bulunan termometrelerdeki değişimler ölçülüp tabloya kaydedilmiştir.

1. A şişesinde termometrede ölçülen sıcaklık değerleri neden sabit kalmıştır? Belirtiniz.
Cevap
: Çünkü A şişesindeki bezelye tohumları ısıtılmıştır. Isıtma işlemiyle bezelye tohumunda bulunan enzimler zarar görür. A şişesinin içinde solunum olayı gerçekleşmediğinden termometredeki sıcaklık değerleri de değişmemiştir.

2. B şişesinde termometre ile ölçülen sıcaklık değerleri neden değişmiştir? Belirtiniz.
Cevap
: B şişesindeki bezelye tohumlarının çimlenmesi için uygun koşullar mevcuttur. Sıcaklık bezelye tohumlarının çimlenmesi için uygundur. Tohumlar çimlenirken oksijenli solunum yapmıştır. Oksijenli solunuma bağlı ısı artmış ve termometredeki değer bir süre yükselmiştir. Oksijenli solunum belli bir süre optimum hızda devam etmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.