12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları SDR Dikey Yayınları
12. Sınıf SDR Dikey Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 121 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuç

• Bromtimol mavisi çözeltisinin içine karbonatlı su damlatıldığında renk neden değişti? Açıklayınız. Neden haşlanmış tohum kullanıldı? Belirtiniz.
Cevap
: Bromtimol mavisi, asit-baz indikatörüdür ve karbonatlı su pH dengesini değiştirerek rengini değiştirir. Haşlanmış tohum, solunum yapamaz, bu nedenle solunumun etkisi dışında bir kontrol grubu oluşturur.

• Deney tüpünde üzerine tohumları koymak için pamuk yerine silgi, plastik tıpa vb. kullanılsaydı deneyin sonucu nasıl değişirdi? Tartışınız.
Cevap: Silgi veya plastik tıpa, hava ve nem alışverişini engellerdi, bu da tohumların solunumunu kısıtlar ve deneyin sonuçlarına etki ederdi.

• Elinizdeki verilerden yola çıkarak tüplerdeki oksijen konsantrasyonunun değişimi hakkında ne söyleyebilirsiniz? Açıklayınız.
Cevap
: Çimlenen tohumlar solunum yaparak oksijen tüketir ve karbondioksit üretir, bu nedenle tüpte oksijen konsantrasyonu azalır. Haşlanmış tohumlarda bu değişiklik gözlenmez.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.