12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları SDR Dikey Yayınları
12. Sınıf SDR Dikey Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 82 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuç

• Ispanak yaprakları metanol ve dietil eter içinde neden çözüldü? Açıklayınız.
Cevap
: Ispanak yaprakları metanol ve dietil eter içinde çözündü çünkü bu çözücüler klorofil moleküllerini çözebilecek polar ve apolar özelliklere sahiptir. Metanol polar bir çözücüdür ve klorofil moleküllerinin hidrofilik baş gruplarına iyi bir şekilde bağlanırken, dietil eter apolar bir çözücüdür ve hidrofobik klorofil bölümlerine iyi bağlanır.

• Ayırma hunisinde çözdürülen karışım neden tabakalaştı? Açıklayınız.
Cevap: Ayırma hunisinde çözelti tabakalaştı çünkü içinde farklı polariteye sahip iki çözücü (petrolyum eter ve doygun NaCl çözeltisi) bulunuyordu. Klorofil molekülleri petrolyum eterde daha iyi çözünürken, suyu çözücü olarak içeren doygun NaCl çözeltisi daha yoğun olduğu için altta kaldı.

• Bu deney farklı renk yapraklarla yapılsaydı benzer sonuçlar alınabilir miydi? Tartışınız.
Cevap
: Farklı renk yapraklarla benzer sonuçlar alınabilir, ancak farklı bitkilerde klorofilin farklı tipleri olabileceği için elde edilen renkler ve çözünürlükler değişebilir. Ayrıca, bitkilerin hücresel yapıları ve klorofil dağılımı da sonuçları etkileyebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.