12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 102 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KONUYA GİRİŞ

Ülke sınırları içinde yürütülen ticari faaliyetler, iç ticaret kapsamında değerlendirilir. Türkiye, bu ticaret türünde son derece hareketli bir ülkedir. İç ticarete yönelik her türlü alım satım işleri; toptancı hali, borsa, pazar, fuar, panayır, AVM, büyük mağazalar gibi merkezlerde yapılır. Bu tür merkezlerin yoğun olarak bulunduğu büyük şehirler, ticari gelişmişlik bakımından önemli bir yere sahiptir.

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Yaşadığınız yerde bulunan ticaret merkezleri, ihtiyaç duyduğunuz ürünleri karşılayabilecek düzeyde midir? Düşüncelerinizi örneklerle açıklayınız.
Cevap
: İstanbul’da, Kapalıçarşı’dan modern alışveriş merkezlerine kadar çeşitlilik gösteren ticaret merkezleri, geniş bir ürün yelpazesi sunarak hemen her türlü ihtiyacı karşılayabilecek düzeydedir. Örneğin, elektronikten giyime, gıdadan hediyelik eşyaya kadar pek çok farklı ürünü bulmak mümkündür.

2. Türkiye’de çok hareketli bir iç ticaret oluşmasında hangi faktörlerin etkisinden söz edilebilir?
Cevap
: Türkiye’de iç ticaretin hareketliliğinde nüfusun genç ve tüketim odaklı yapısı ile coğrafi konumunun doğu-batı ticaret güzergahları üzerinde olması önemli faktörler arasındadır.

3. E-ticaret, ürün ve hizmetlerin tüketicilere genel ağ ortamında sunulduğu ticaret türüdür. Buna göre

a) İhtiyaç duyduğunuz ürünleri bu şekilde temin etme yolunu tercih ettiniz mi? Neden?
Cevap
: E-ticaretin kullanıcı odaklı, zaman ve mekan sınırlamalarından bağımsız bir alışveriş imkanı sunması nedeniyle, ihtiyaç duyduğum ürünleri çevrimiçi olarak temin etmeyi tercih ediyorum.

b) Bu ticaret türünün avantaj ve dezavantajları ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Cevap
: E-ticaretin avantajları arasında 24/7 erişilebilirlik ve geniş ürün yelpazesi bulunurken, dezavantajları arasında ise fiziksel olarak ürünü deneyimleyememe ve bazen uzun teslimat süreleri yer alabilir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.