12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 115 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2.11. ARA DEĞERLENDİRME

Aşağıda Türkiye’nin ihracat-ithalat yaptığı ilk 10 ülke ve bu kapsamdaki göstergelere yer verilmiştir. Grafiklerin yanı sıra ön bilgilerinizden de yararlanarak soruları cevaplayınız (TÜİK, 2022).

1. Türkiye’nin dış ticarete yönelik faaliyette bulunduğu ülkeleri coğrafi konumu açısından yorumlayınız.
Cevap
: Türkiye’nin coğrafi konumu, Avrupa, Asya ve Ortadoğu’daki ülkelerle kuvvetli ticaret ilişkileri kurmasına olanak tanır, bu da ithalat ve ihracatta bu bölgelerdeki ülkelerin öne çıkmasını sağlar.

2. Dışarıdan satın alınan ürünleri göz önünde bulundurduğunuzda Türkiye’de ithalatın azaltılması mümkün müdür? Düşüncelerinizi örnekler vererek açıklayınız.
Cevap
: Türkiye’de ithalatın azaltılması, yerel üretimi teşvik ederek ve ithal edilen bazı malların yerli alternatiflerini geliştirerek mümkün olabilir.

3. Türkiye’nin ihracatında hangi ürünler ve ülkeler ön plana çıkmaktadır?
Cevap: Türkiye’nin ihracatında otomotiv, makine ve tekstil ürünleri öne çıkarken, Almanya ve Birleşik Krallık gibi Avrupa ülkeleri başlıca ticaret partnerleri arasındadır.

4. Dışarıya satılan ürünleri göz önünde bulundurduğunuzda Türkiye’de ihracatın artırılması mümkün müdür? Düşüncelerinizi örnekler vererek açıklayınız.
Cevap
: Türkiye’de ihracatın artırılması, teknoloji yatırımları ve katma değerli ürün üretimine odaklanarak mümkün olabilir.

5. Türkiye’de dış ticaret hacminin artırılması ve dış ticaret açığının azaltılması için ne tür çalışmalar yapılmalıdır? Düşüncelerinizi örneklerle açıklayınız.
Cevap
: Dış ticaret hacminin artırılması için inovasyon, üretim kapasitesinin genişletilmesi ve ticaret anlaşmalarının çeşitlendirilmesi gibi çalışmalar yapılmalıdır.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.