12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 117 Konuya Giriş Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Görsellerde belirtilen varlıklar, bulundukları mekânlarla özdeşleşmiş sembollerdir. Bu tür varlıkların, bulundukları yerleri sembolize etmesi sizde nasıl bir algı oluşturmaktadır?
Cevap
: Bu görseller bana, her bir yerin kendine has doğal ve kültürel zenginlikleriyle anıldığını ve bu özelliklerin o yerlerin tanıtımında ve kimliğinde merkezi bir rol oynadığını hatırlatıyor.

2. Yaşadığınız yeri sembolize eden doğal ve kültürel değerlere örnek veriniz.
Cevap
: İstanbul’da yaşadığım için Ayasofya ve Boğaziçi Köprüsü şehrin kültürel simgeleri olarak öne çıkar, doğal güzelliklerden ise Belgrad Ormanı ve Adalar şehrin doğal sembolleridir.

Cevabı Sende

Küreselleşmenin etkisiyle mekânlar gittikçe birbirine benzemektedir. Türkiye’de mekânların özgünlüğünü korumaya yönelik doğal ve kültürel sembollerle ilgili ne tür çalışmalar yapılabilir?
Cevap
: Türkiye’de mekânların özgünlüğünü korumak için UNESCO Dünya Mirası listesine giren yerlerin korunması ve geleneksel mimariye sahip mahallelerin restorasyonu gibi çalışmalar yapılabilmektedir. Ayrıca, yerel el sanatlarının ve geleneksel lezzetlerin tanıtımına yönelik festival ve etkinlikler düzenlenerek kültürel sembollerin yaşatılması desteklenebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.