12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 135 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2.14. ARA DEĞERLENDİRME

1. “Türkiye, kıyı turizminin yanı sıra alternatif turizm türleri (sağlık turizmi ve termal turizm, dağ ve doğa turizmi, yayla turizmi, kırsal turizm, kongre ve fuar turizmi, eko turizm, kruvaziyer ve yat turizmi, golf turizmi vb.) açısından da eşsiz imkânlara sahip bir ülkedir. Ancak Türkiye’nin mevcut turizm potansiyelinden istenilen düzeyde yararlanılamamaktadır. Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Eylem Planı 2013 kapsamında ülkedeki doğal, kültürel, tarihî ve coğrafi değerlerden koruma-kullanma dengesi içinde yararlanılması ve turizm alternatiflerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.”

a) Türkiye Turizm Stratejisi 2023 belgesinde yer alan yukarıdaki hedef gerçekleştiğinde Türkiye’nin turizm gelirleri ve bölgeler arası gelir dağılımı bundan nasıl etkilenebilir?
Cevap
: Türkiye Turizm Stratejisi 2023’ün başarıya ulaşmasıyla turizm gelirlerinin artması ve alternatif turizm türlerinin gelişimi, bölgesel ekonomilere katkı sağlayarak bölgeler arası gelir dağılımında daha dengeli bir yapı oluşturabilir.

b) Belgede ifade edilen “koruma-kullanma dengesi”, Türkiye turizminde çevresel ve kültürel yönden hangi etkilerde bulanabilir? Açıklayınız.
Cevap
: “Koruma-kullanma dengesi” kavramının uygulanması, doğal ve kültürel varlıkların sürdürülebilir bir şekilde turizme açılmasını sağlayarak çevresel bozulmanın önlenmesine ve kültürel mirasın korunarak tanıtılmasına katkı verebilir.

2. Aşağıdaki tabloda Türkiye’de uygulanan turizm politikaları neticesinde ortaya çıkan bazı sonuçlara yer verilmiştir. Bu sonuçları çevresel, ekonomik ve kültürel etkileri yönünden örnekteki gibi sınıflandırınız.

Çevresel EtkiEkonomik EtkiKültürel Etki
OIumluOlumsuzOIumluOlumsuzOIumluOlumsuz
2, 46, 8, 151, 10, 12, 1453, 7, 9, 1311

1
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.