12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 137 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Cevabı Sende

Savaş, salgın hastalık, ekonomik kriz gibi durumlardan turizm faaliyetlerinin zarar görmemesi için ne gibi çözüm önerilerinde bulunabilirsiniz?
Cevap
: Turizm faaliyetlerinin bu tür olaylardan zarar görmemesi için çeşitlendirilmiş turizm portföyü oluşturulmalı ve sanal turizm gibi teknolojik çözümlere yatırım yapılmalıdır. Ayrıca, turizm sektörünü desteklemek için hükümet ve özel sektör işbirliklerini güçlendiren acil durum fonları kurulmalıdır.

UYGULAMA

Aşağıdaki tabloda 1980-2021 yılları arasında Türkiye’ye ait bazı turizm istatistiklerine yer verilmiştir (TÜİK ve TÜRSAB, 2022).

Verilen tablodan ve ön bilgilerinizden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Turizm faaliyetleri ve bu faaliyetlerin ekonomi üzerindeki etkileri nasıl bir seyir izlemiştir?
Cevap: Tablo incelendiğinde, Türkiye’ye gelen turist sayısında ve turizm gelirlerinde genellikle artış gözlenmekte; ancak 2020 yılında pandemi etkisiyle büyük bir düşüş yaşanmıştır. Turizm gelirlerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) içindeki payı zamanla artmakla birlikte, bazı yıllarda yaşanan düşüşler bu seyirdeki dalgalanmaları göstermektedir.

2. Turizm gelirlerinde yıllar içinde meydana gelen dalgalanmaların GSYH oranına etkileri, ekonomide oluşturabileceği riskler ve buna karşı geliştirilebilecek çözüm önerileri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Cevap
: Turizm gelirlerindeki dalgalanmalar, özellikle dış etkenlere duyarlı olan Türk ekonomisi için gelir istikrarsızlığına yol açabilir ve bu durum ekonomik planlamayı zorlaştırabilir. Dalgalanmalara karşı ekonomiyi çeşitlendirme, turizm teşviklerini artırma ve alternatif turizm alanlarını geliştirme gibi çözüm önerileri geliştirilebilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.