12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 139 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2.15. ARA DEĞERLENDİRME

Aşağıda verilen seyahat ve turizm rekabetçilik endeksinde (2019) Türkiye’nin 140 ülke arasındaki sıralaması ve puan durumu gösterilmiştir. Türkiye, bazı gösterge puanları düşük olmasına rağmen dünya sıralamasında üst sıralarda yer almaktadır (Dünya Ekonomik Forumu).

Yukarıda verilen bilgileri göz önünde bulundurarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Endekste belirtilen seyahat ve turizm gösterge puanlarına ve dünya sıralamasına göre Türkiye’nin zayıf ve güçlü olduğu kategoriler hangileridir?
Cevap
: Seyahat ve turizm gösterge puanlarına ve dünya sıralamasına göre Türkiye’nin zayıf olduğu kategoriler; emniyet ve güvenlik, çevresel sürdürülebilirlik, insan kaynakları ve iş gücü piyasasıdır. Seyahat ve turizm gösterge puanlarına ve dünya sıralamasına göre Türkiye’nin güçlü olduğu kategoriler; uluslararası açıklık, turizmin önceliklendirilmesi, fiyat rekabet gücü, turistik hizmet altyapısı, kara ulaşımı ve bağlantıları, hava taşımacılığı altyapısı, kültürel kaynaklar ve iş seyahatidir.

2. Endeksteki puan değerlerinin düşük olduğu sektörlerde puan değerlerinin yükseltilebilmesi için neler yapılabilir?
Cevap
: Endekste düşük puan alan sektörlerde iyileştirme için Türkiye’nin doğal kaynakların korunmasına ve sürdürülebilir turizm uygulamalarına yatırım yapması, kültürel kaynaklarının daha iyi tanıtılması ve iş seyahati olanaklarının genişletilmesi gerekebilir.

3. Türkiye’ye ait puan değerlerinin yükselmesi, ülkenin turizm ve ekonomisine nasıl bir katkı sunacaktır? Örnekler vererek açıklayınız.
Cevap
: Puan değerlerinin yükselmesi, Türkiye’nin turizm sektörünü uluslararası alanda daha rekabetçi hale getirecek, bu da yabancı yatırım ve turist sayısında artışa yol açarak ekonomik büyümeyi destekleyecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.