12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 156 Coğrafi Bakış Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

COĞRAFİ BAKIŞ

1. Ülkelerin küresel, bölgesel veya yerel etkiye sahip olmalarında ön plana çıkan unsurları yazınız.
Cevap: Ülkelerin küresel, bölgesel veya yerel etkiye sahip olmalarında coğrafi konumları, doğal kaynakların varlığı ve bunları işleyebilme kapasitesi, gelişmiş altyapı ve ekonomi ile stratejik ticaret yollarına erişim gibi unsurlar ön plana çıkmaktadır.

2. Ülkelerin coğrafi konumları ile küresel ve bölgesel etki alanları arasında nasıl bir ilişki vardır? Düşüncelerinizi örneklerle açıklayınız.
Cevap
: Coğrafi konumlar, ülkelerin küresel ve bölgesel etki alanlarını belirlerken, stratejik deniz yollarına yakınlık ve zengin doğal kaynaklara erişim gibi faktörler küresel etkiyi; yerel kaynaklar ve sınırlı altyapı ise daha çok bölgesel veya yerel etkiyi belirleyici olur. Örneğin, ABD’nin iki büyük okyanusa erişimi ve Japonya’nın gelişmiş sanayisi onları küresel güç yaparken, İran’ın coğrafi konumu ve doğal kaynakları onu önemli bir bölgesel güç haline getirir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.