12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 167 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruyu cevaplayınız.

Türkiye’nin coğrafi konumu göz önüne alındığında küresel ekonomide yaşanan dönüşümün ülke jeopolitiğine yansımaları nasıl olacaktır? Düşüncelerinizi örneklerle açıklayınız.
Cevap
: Türkiye’nin stratejik konumu, küresel ekonomideki dönüşümle birlikte önemli ticaret yolları ve enerji koridorları üzerinde bir merkez haline gelmesini sağlamakta, böylece hem transit ticarette hem de enerji nakliyatında bir köprü görevi görmektedir.

3.3. ARA DEĞERLENDİRME

Tabloda verilen bölgelerle Türkiye arasındaki jeopolitik ilişkileri ilgili boşluklara yazınız.

Kafkasya: Türkiye, stratejik konum ve ortak etnik bağlar nedeniyle Kafkasya bölgesi ile güçlü siyasi ve ekonomik ilişkiler geliştirmiştir.

Balkanlar: Türkiye, tarihi ve kültürel bağlar sayesinde Balkan ülkeleriyle yakın diplomatik ilişkiler sürdürmekte ve bölgesel istikrarın desteklenmesine katkıda bulunmaktadır.

Türk Cumhuriyetleri: Türkiye, dil, tarih ve kültür paylaştığı Türk Cumhuriyetleri ile yoğun ekonomik, sosyal ve siyasi iş birlikleri yürütmektedir.

Orta Doğu: Türkiye, enerji güzergahları ve güvenlik meseleleri nedeniyle Orta Doğu ile kritik jeopolitik bağlantılara sahiptir.

3
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.