12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 76 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2.4. ARA DEĞERLENDİRME

Aşağıda hizmet sektörünün alt kolları ile ilgili verilen grafiklerden yararlanarak soruları cevaplayınız.

1. Belirtilen yıllarda hizmet sektöründe görülen değişimi açıklayınız.
Cevap
: Grafikte, 2012’den 2020’ye kadar hizmet sektörünün çeşitli alt dallarında bir büyüme gözleniyor. Özellikle “Diğer hizmetler” kategorisi sürekli bir artış sergilerken, “Konaklama ve yiyecek hizmetleri” dalında 2018 ve 2020 arasında belirgin bir düşüş görülüyor.

2. Hizmet sektöründeki değişimin Türkiye’nin kalkınmasına sağladığı katkılar nelerdir?
Cevap
: Hizmet sektöründeki büyüme, ekonomik çeşitliliği artırarak ve istihdam yaratarak Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlar. Özellikle “Diğer hizmetler” kategorisindeki büyük artış, ekonominin genişlediğine ve farklı hizmet alanlarının geliştiğine işaret ediyor.

3. Verilen sektörlerde ilerleyen süreçte değişim yaşanabilir mi? Gerekçeleriyle açıklayınız.
Cevap
: Evet, verilen sektörlerde ilerleyen süreçte değişim yaşanabilir; teknolojik gelişmeler ve tüketici davranışlarındaki değişiklikler sektörel büyüklükleri ve trendleri etkileyebilir. Ayrıca, global ekonomik durumlar ve yerel politikalar da sektörlerin performansında önemli değişikliklere yol açabilir.

3
20
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.