12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 82 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulama

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. İstanbul’un nüfus bakımından değişim göstermesinde ulaşım sistemlerinin etkisini açıklayınız.
Cevap
: İstanbul’un nüfusu, gelişen ulaşım altyapısı sayesinde artmıştır; çünkü bu altyapı insanların iş ve eğitim fırsatlarına erişimini kolaylaştırarak göçü teşvik etmiştir.

2. İstanbul’un ihracat ve ithalat tutarları ile Türkiye’nin bu alandaki verileri karşılaştırıldığında ulaşım sistemlerinin hangi özellikleri bu durumun ortaya çıkmasında etkili olmuştur?
Cevap
: İstanbul’un stratejik konumu ve gelişmiş ulaşım sistemleri, ihracat ve ithalat faaliyetlerindeki kolaylık sayesinde Türkiye’nin dış ticaret hacminin büyük bir bölümünü oluşturmasına katkıda bulunmuştur.

3. İstanbul’un hava yolu ulaşım potansiyeli, hangi sektörlerin gelişimine daha fazla katkı sağlayabilir?
Cevap
: İstanbul’un hava yolu ulaşım potansiyeli, turizm ve uluslararası ticaret gibi sektörlerin gelişimine katkı sağlayabilir, çünkü daha fazla uluslararası bağlantı imkanı sunar.

4. İstanbul’un büyüme hızı dikkate alındığında sürdürülebilir planlamanın sağlanması ve ortaya çıkabilecek tehditlerin önlenmesi için ne tür tedbirler alınmalıdır?
Cevap
: İstanbul’un büyüme hızını sürdürülebilir kılmak için altyapı yatırımlarının yanı sıra yeşil alan koruması ve trafik yoğunluğunu azaltacak toplu taşıma projelerine ağırlık verilmelidir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.