12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 83 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2.6. ARA DEĞERLENDİRME

1. Çanakkale Boğazı’nın iki yakası arasındaki ulaşım, yıllar boyu sadece deniz yolu ulaşım araçları ile gerçekleşmiştir. Bilgi, teknoloji ve mühendislik alanındaki gelişmeler neticesinde inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü, ulaşımın kara yolu üzerinden gerçekleşmesine de imkân sağlamıştır.

a) Tabloda 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili verilen ifadelerin hangi başlıkla ilişkili olduğunu belirleyerek gerekli işaretlemeleri yapınız.

İfadelerİstihdamın ArtmasıGöç ArtışıUlaşımın GelişmesiDoğal Çevrenin BozulmasıTurizmin Gelişmesi
Alternatif bir geçiş sağlaması
Bölge halkı için yeni iş imkânlarının ortaya çıkması
İş imkânlarının artmasına bağlı olarak bölgeye
başka yerlerden insanların göç etmesi
Çanakkale'ye ve çevresine gelen ziyaretçi
sayısının artması
Yapımı sırasında toprağın, bitki örtüsünün ve
suların etkilenmesi

b) 1915 Çanakkale Köprüsü, ilerleyen süreçte bölgedeki yerleşmelerin gelişimini nasıl etkileyebilir?
Cevap
: 1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki yerleşmelerin gelişimini artırabilir, zira ulaşım sürelerinin kısalması ve erişilebilirliğin artması yeni yatırımları ve nüfus hareketlerini teşvik edebilir.

2. Teknolojideki gelişmelerin, Türkiye’de ulaşım sistemlerine ve yerleşmelere olan etkisini başka örnekler üzerinden açıklayınız.
Cevap
: Teknolojik gelişmeler, Türkiye’de özellikle online alışveriş ve evden çalışma imkanlarının artmasıyla şehirlerarası ulaşım ve yerleşme modelinde esnekliği artırırken, akıllı ulaşım sistemlerinin kullanımı trafik yönetimini iyileştirerek şehir içi yaşam kalitesini yükseltmiştir.

6
15
35
95
15
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.