12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 87 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulama

Aşağıdaki grafiklerde Türkiye’de türlerine göre kara yolu uzunlukları ile motorlu kara yolu taşıt sayıları gösterilmiştir.

Verilen grafiklerden ve ön bilgilerinizden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Belirtilen yıllarda kara yolu uzunlukları ve kullanılan taşıtların farklı şekilde değişim göstermesi ulaşımda ne tür sonuçlar ortaya çıkarmıştır?
Cevap
: Kara yolu uzunluklarının zaman içinde artması ve taşıt sayılarının da sürekli yükselmesi, Türkiye’de trafik yoğunluğu ve ulaşım ağının genişlemesi gibi sonuçlar doğurmuştur; bu durum hem trafik sıkışıklığını artırmış hem de daha fazla bölgeye ulaşım imkanı sağlamıştır.

2. Türkiye’de kara yolu ulaşımının gelişimi ve bu gelişimin ülkenin kalkınmasına etkileri konusunda çıkarımlarda bulununuz.
Cevap
: Türkiye’de kara yollarının uzunluğunun ve taşıt sayısının artması, ekonomik büyümeyi destekleyerek ticaretin ve insanların hareketliliğinin artmasına katkı sağlamış, böylece ülkenin kalkınmasına olumlu etkilerde bulunmuştur.

36
18
10
1
8
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.